css button by Css3Menu.com

geboorte G-nest
tekst over pagina

12 februari is Amie begonnen met bevallen. Om 16.00 uur kwam de eerste pup en op 13 februari om 4.45 uur kwam de laatste pup.

De bevalling begon zeer voorspoedig. Even uitlaten voor een plas bleek buiten de eerste perswee te zijn. Vlug weer naar binnen. De eerste 5 pups kwamen makkelijk ter wereld. Echter de 6e pup gaf problemen, het duurde erg lang (ruim 1,5 uur weeën). Advies van de DA was buiten gaan lopen met Amie zodat de pup misschien goed zou gaan liggen. Buiten heeft Vicky (Jeckle's Place) in de vagina gevoeld dat het kopje er aan kwam. Snel naar binnen en toen kwam zijn kopje naar buiten maar de rest kwam er niet achteraan.

Dit heeft ook nog even geduurd waardoor de pup het erg benauwd kreeg en naar adem hapte. Anja Hoogerbrugge heeft toen het pupje uitgezogen en daarna kwam het lijfje ook. Nog even verder verzorgd en toen ging het super goed. (met de DA op de achtergrond over instructie uitzuigen in keel). Daarna kwam pup 7 heel snel.

Toen dachten wij klaar te zijn en hebben we de champagne open getrokken en geproost op mama en kroost. Ineens zagen we dat Amie weer persweeën kreeg. Dit heeft ruim 2 uur geduurd en hebben we de DA weer gebeld. Advies was weer om buiten te gaan lopen met Amie zodat de pup misschien goed zou gaan liggen.

Dit hielp meteen want buiten werd niet eens meer gehaald. Pup kwam maar leefde niet. We kregen er ook geen leven meer ingeblazen. Toen weer weeën, weer zo lang geduurd en Amie was uitgeput en had geen kracht meer. Weer DA gebeld en foto gemaakt in de kliniek. Er was nog een pup maar via de echo was geen kloppend hartje te zien. Calcium is ingespoten en oxytocine en thuis is Amie toen binnen het half uur bevallen van de laatste pup. Dankbaar dat dit thuis mocht gebeuren en geen operatie nodig was maar heel moeilijk om te verkroppen dat Amie dit ook nog moest doorstaan. Ze had al zo haar best gedaan.

Amie heeft beide levenloze pupjes helemaal verzorgd, uitgepakt en navelstreng doorgebeten en veel likken om er leven in te krijgen. Maar dit mocht dus niet gebeuren.